Jo joutui armas aika

Näinä päivinä lopetellaan monessa koulussa koulutyötä. Oppilaiden antamat kukat tuoksuvat opettajan olohuoneen pöydällä ja itse tehtyjen korttien hellyttävät hahmot sykähdyttävät opettajan mieltä. Keveän tunteen taustalla on kuitenkin myös aavistuksen apea sävy. Lukuvuosi on pitkä. Mieleen nousevat pimeät aamut harjatessa lumiröykkiöitä auton katolta tai pakkasessa ruuhkabussia odotellessa. Moni opettaja on kiiruhtanut päivän päätteeksi hakemaan omia lapsia päiväkodista tai viemään nuorisoa harrastuksiin. Pyykkikone on louskuttanut opettajankin kodissa ja arkiset menot on yritetty sovittaa koulutyön rytmittämään elämään. Joskus koulupäivät tuntuvat vievän voimat niin, että useampi ilta on kulunut sohvalla loikoillessa. Ja kaiken tämän keskellä on istuttu opehuoneessa kehittämässä koulua, tavattu lasten ja nuorten vanhempia ja vastailtu wilmaviesteihin niin arkisin kuin viikonloppuisinkin.

Edessä on kaivattu kesä, joka tarjoaa hetken hengähdyksen puurtamiseen. Millainen on sinun kesäsi? Onko sinulla suunnitelma, jonka ajatteleminenkin on ilahduttanut kevään loppukirin keskellä? Vai houkuttaako sinua joutilaisuus, kaikki ne pienet kesärituaalit, jotka virkistävät vuodesta vuoteen?

Oletpa vasta valmistunut tai konkariopettaja, olet kesäsi ansainnut. Täytä kesäsi arjesta irrottavilla asioilla, ilolla ja levolla. Hyvää kesää kaikille opettajille, jo joutui armas aika!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s