Projektipäällikkönä äiti ja isä

20170524_091950

Eräs autistisen lapsen isä sanoi näin:” Kun perheen lapsi määritellään autistiseksi, autismista tulee perheen projekti. Äiti ja isä muuttuvat projektipäälliköiksi.” Hän sanoi, että autistisen lapsen perheessä arki on jo itsessään haasteellista. Apu kodin arkisissa asioissa ja erityistä tukea tarvitsevien lasten kanssa työskentelemiseen tottunut lastenhoitoapu olisivat tarpeen.

Vanhempien mukaan kaikkein suurimman haasteen muodostaa vaikeus löytää helposti ja ymmärrettävällä tavalla tietoa autistisen lapsen ja perheen palveluista. Vertaistuki on vanhempien mielestä kaikkein tärkein jaksamisen tuki.  Kokoonnuimme Espoon kaupungin varhaiskasvatuksen asiantuntijoiden ja esimiesten kanssa Inno-Omniaan pohtimaan, miten verkkopalveluita kehittämällä voitaisiin tarjota tietoa, ohjausta sekä vertaistukea autististen lasten vanhemmille ja heidän kanssaan työskenteleville työntekijöille. Digitaalisen proton toteutti Laurea-ammattikorkeakoulu.

 

 

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s