Iloa yhdessä tekemällä

DSC_0613

Stadin ammattiopistossa Helsingissä kehitetään uusia oppimisalustoja. Oppimisalustalla tarkoitetaan  perinteisestä aika- ja paikkakäsityksestä vapaita oppimismahdollisuuksia. Toiminnallinen oppimisprojekti on yksi oppimisalustan muoto. Työskentely oppimisprojektissa uudistaa opettajuutta. Se edellyttää osallistujiltaan erilaisia käytännönläheisiä taitoja ja mahdollistaa osallistujien erilaisten kykyjen laaja-alaisen esiin nousemisen. Oppimisprojekti edellyttää kykyä ja halua työskennellä muiden ihmisten kanssa. Parhaimmillaan oppimisprojektit vahvistavat yhteisöllisyyttä ja virkistävät katkaisemalla arjen toistuvia rutiineja.

Syksyllä toteutettiin Stadin ammattiopiston Myllypuron toimipaikassa Iloa yhdessä tekemällä -oppimisprojekti. Oppimisprojektin tavoitteena oli lisätä opiskelijoiden toimijuutta ja tarjota mahdollisuus vaikuttaa omaan oppimisympäristöön. Syksyllä toteutetussa oppimisprojektissa monikulttuuriset oppijat oppivat erilaisia taitoja huolimatta vasta kehittymässä olevasta suomen kielen taidosta. Opiskelijat tutustuivat toisiinsa yli ryhmärajojen ja löysivätpä jotkut uusia ystävyyssuhteitakin. Toiminnallinen projekti tarjosi ideoita vaihtoehtoisesta kuluttamisesta ja jakamistaloudesta. Projekti huipentui yhteiseen juhlaan, jossa eräs opiskelija ehdotti, että nyt tanssitaan. Ja niin myös tanssittiin.

Katso video Iloa yhdessä tekemällä

Videon toteutus: Stadin ammattiopisto opettaja Aleksi Kuitunen, pintakäsittely- ja rakennusosasto ja Mediastadi

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s